Blog.

(2017) Mut Muntii

5 January 2018

by Skizzo

O piesa la care am lucrat mult. Am tot scris la ea pe parcursul timpului cautand varianta finala care sa ma multumeasca. Tot ce stiam e ca voiam sa fie speciala, diferita de tot ce stiu si am auzit, sa fie piesa mea personala asa cum imi place mie. E piesa pe care am scris-o in tranzitia mea de la Timisoara la Bucuresti, plecam de acasa de la “mama” intr-o lume necunoscuta dar simteam ca pot sa mut munti si ca o sa se intample tot ce s-a intamplat de fapt. Ce e interesant e ca am scris piesa asta ATUNCI si am lansat-o ACUM. ATUNCI cand eram un baiat care incerca sa faca totul din nimic, ACUM cand fara sa ma gandesc la alte proiecte si doar la Samia, sunt recunoscator si constient de cat sunt de binecuvantat.

Fiind un statement muzical trebuia sa fie si un statement vizual si m-am gandit instant la Andrei Staruiala, regizorul cu care am lucrat in 2009 si 2010 la Pierdevara, Gandul poate Ucide si Jaf Armat. El era deja in Scotia mutat definitiv de cativa ani buni iar singura solutie buget vs timp era sa merg eu acolo. S-a filmat timp de 4 zile intr-un roadtrip cu un van din Edinburgh pana in Isle of Skye cu un popas la o cabana geniala gasita pe airbnb.

Stiam cat de bine o sa arate videoclipul dar piesa parca inca nu era ACOLO, am vrut sa sune epic, am vrut un cor sa sune impecabil. Ii urmaream de mult pe cei de la Blue Noise si i-am contactat. Dupa ceva timp am primit niste voci parca venite din rai care dupa ce le-am adaugat in piesa mi-a conturat tot ce imi schitasem pana atunci in cap. Mai departe Lu-K Beats de la Seek Music e vinovat pentru instrumental si mix masterul din varianta finala.

Doamnelor si domnilor mai jos va prezint un Skizzo Skillz pe care inca nu l-ati cunoscut: